Žáci Tyršovky zazářili na školní akademii

Škola
pátek 19.05.2023 |Jan David |Všechny aktuality

Dvakrát vyprodané Beskydské divadlo

Dvakrát vyprodané Beskydské divadlo, potlesk dokonce i vestoje a dva dny plné kultury, zábavy a ohromného nasazení. To byla letošní akademie Tyršovky. Tradiční akce se konala po dlouhých šesti letech a zúčastnilo se jí rekordní množství žáků – více než 350 z prvního stupně, druhého stupně i Montessori. Spolu se svými učiteli pak nadchli publikum svými divadelními, tanečními a hudebními čísly.

Zatímco první stupeň pobavil svou bezprostředností, roztomilostí i jazykovou znalostí, žáci druhého stupně několikrát divadlo rozesmáli i dojali. Dvouapůlhodinová show ukázala, jak naše děti drží při sobě a že za asistence učitelů dokáží dát dohromady čísla, kdy by se za mnohá z nich nemuseli stydět ani profesionální umělci. Kdy jindy se na jednom jevišti sejde koblížek, olympijští vítězové, včelka Mája, českoslovenští prezidenti či Voskovec s Werichem? Tohle, a ještě mnohem víc Tyršovka publiku nabídla za doprovodu moderátorského tria – Ondřeje Szarowského, Ondřeje Rajnocha a Martina Bajera z 9.A.

Celé dva dny, během kterých děti vystoupily hned několikrát, vyžadovaly od všech velkou koncentraci a nesly se v duchu nervozity, únavy i jevištní euforie. Patří jim za to velký obdiv a poděkování. Všichni na sebe mohou být právem pyšní. Velké díky směřuje také ke všem pedagogům, kteří se do organizování náročné akce a přípravy jednotlivých čísel zapojili.

Tyršovka prostě dokázala, že s ní není nuda.
Díky moc a za pár let se těšíme na další ročník.

Za organizátory akce - Jan David a Hana Zapletalová