Výlet do podzimní přírody 2.A

1. stupeň
úterý 19.10.2021 |Všechny aktuality

V pátek 1. října se třída 2. A vydala na dobrodružnou výpravu

V pátek 1. října se třída 2. A vydala na dobrodružnou výpravu do lesa v Libhošti. Ráno jsme se všichni setkali před školou a společně vyrazili. Po cestě na autobusovou zastávku jsme dostali tajnou zprávu od skřítka Podzimníčka, který nás přivolal podzim. Podzimníček nám vytvořil tajuplnou trasu, kde jsme plnili těžké úkoly.
Když jsme dorazili do Libhoště, vydali jsme se cestou do zdejšího lesa. Po cestě jsme viděli spoustu domácích zvířat. Na prvním stanovišti jsme se dozvěděli, proč jeleni troubí a co se z paroží dá určit. Zjistili jsme, že čím je jelen starší a silnější, tím má více výrůstků na svém paroží.
Další zastávka nám prozradila, která zvířata ulehají k zimnímu spánku. Dále nám připravil skřítek povídání o ježcích a ukázal nám, jak takový ježek staví obydlí a spí v zimním období.
V půlce naší výpravy jsme měli velkou bojovku, kde soutěžily holky proti klukům v poznávání stromů a přiřazování plodu a listu. Souboj byl těsný, ale nakonec zvítězily holky.
Do lesa jsme zvířátkům přinesli spoustu dobrot k snědku. Přinesli jsme jim žaludy, kaštany, jablíčka, mrkev... Náš další úkol, byl najít všechny barvy listů, které můžeme vidět na podzim. Bylo to těžké, ale nakonec to všichni zvládli. Zjistili jsme, že podzim je zbarven do mnoha barev.
Poslední zastávku jsme měli u mysliveckých rybníků. Viděli jsme kachny, kapry, ale hlavně krásnou přírodu. Zde se s námi rozloučil i náš kamarád Podzimníček a my jsme mu slíbili, že příští rok zase přijedeme.


Baďurová Markéta