Informace k zápisu žáků k povinné školní docházce

Pro budoucí prvňáčky
pondělí 06.01.2020 |Magda Trávníčková |Všechny aktuality

Zápis proběhne 2. 4. 2020 od 14:00 do 18:00 hodin v budově školy na I. stupni (vchod z Derkovy ulice)...

Zápis proběhne 2. 4. 2020 od 14:00 do 18:00 hodin v budově školy na I. stupni (vchod z Derkovy ulice). Pokud se nemůžete dostavit k zápisu, dohodneme s Vámi náhradní termín. Pouze nám dejte dopředu vědět, že se nedostavíte – telefonicky nebo na e-mail alice.simickova@tyrska.cz.

Kritéria přijetí žáků do 1. ročníku k plnění povinné školní docházky

V souladu s § 36 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a Obecně závaznou vyhláškou č. 14/2011 o stanovení školských obvodů základních škol zřizovaných Městem Nový Jičín, určuji tato kritéria přijetí žáků do 1. ročníku:
Žáci budou přijímáni na základě žádosti zákonných zástupců a v režimu správního řízení v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb. správní řád v platném znění. Žáci mohou být přijímáni jen do výše kapacity školy – povoleného počtu žáků uvedeného ve školském rejstříku.
Předpokládáme otevření tří prvních tříd. Dvě budou klasické a jedna Montessori. Maximální počet žáků v klasických třídách je 30, maximální počet žáků v Montessori třídě je 24.

Kritéria pro přijetí do klasické třídy:
  • Přednostně budou přijati žáci s trvalým pobytem ve spádovém obvodu školy.
Dále budou v následujícím pořadí přijímáni:
  • Žáci, jejichž sourozenec školu již navštěvuje.
  • Ostatní žáci.
Kritéria pro přijetí do Montessori třídy:
  • Přednostně budou přijati žáci s trvalým pobytem v Novém Jičíně.
Dále budou v následujícím pořadí přijímáni:
  • Žáci, jejichž sourozenec školu již navštěvuje.
  • Ostatní žáci.
Zákonný zástupce žáka, kterému byl v předchozím školním roce ředitelem školy povolen odklad školní docházky, je povinen v následujícím roce znovu přihlásit žáka k plnění povinné školní docházky v rámci zápisu do prvního ročníku základního vzdělávání, a to do základní školy podle svého výběru. Skutečnost, že ředitel školy již dříve rozhodl o odkladu povinné školní docházky uchazeče, nezakládá povinnost ředitele školy přijmout dítě ke vzdělávání.

Podrobné informace k zápisu zveřejníme v měsíci březnu.
Vážení rodiče, těšíme se na Vašeho školáčka, na Vás i na spolupráci s Vámi. Pokud budete mít jakékoli dotazy, nejasnosti či problémy, obraťte se na nás, rádi pomůžeme, zodpovíme, doporučíme či poradíme.

Kontaktujte nás:            
Mgr. Alice Šimíčková, zástupkyně ředitelky školy, alice.simickova@tyrska.cz  
Mgr. Magda Trávníčková, ředitelka školy, reditelka@tyrska.cz

V Novém Jičíně 6. 1. 2020