Lyžařský kurz sedmáků

2. stupeň
středa 02.03.2022 |Gustav Žídek |Všechny aktuality

Letošní lyžařský kurz se uskutečnil ve Ski areálu Kohútka

Letošní lyžařský kurz sedmáků se uskutečnil ve Ski areálu Kohútka, na česko-slovenské hranici Javorníků (21. 2. – 25. 2. 2022). Ubytováni jsme byli v horských chatách Javorka a Kamila, které se nacházejí hned vedle několika sjezdovek. Kurzu se zúčastnilo 42 žáků sedmých ročníků pod vedením učitelů (instruktorů) Gustava Žídka, Petry Hubíkové a Romana Benčáka. Zdravotníkem byl pan učitel Daniel Geryk.

V pondělí po příjezdu, obědě a odpoledním klidu proběhlo rozřazení dětí do družstev a začalo se lyžovat. Ve středu byl výcvik zpestřen vycházkou po hřebeni Javorníků, kolem horského hotelu Portáš až do Frňovského sedla, odkud jsme mohli sledovat zapadajícím sluncem ozářené vrcholky Moravskoslezských Beskyd a Javorníků.

Po celodenním lyžování jsme k relaxaci využívali jako společenskou místnost místní jídelnu. Měli jsme zde možnost zahrát si různé hry a vyplňovat naučně-zábavné kvízy nebo si poslechnout předčítání pana učitele Geryka o Portáších, kteří v této oblasti v dávné minulosti žili.

Celý kurz proběhl v poklidu, přestože počasí nebylo vždy úplně slunečné. Všichni lyžníci nakonec lyžovali a asi nejdůležitější bylo, že nedošlo k žádnému vážnému zranění...