9.D na výletě

2. stupeň
čtvrtek 15.06.2023 |Ivana Kozárová |Všechny aktuality

Školní výlet do Prahy a okolí

Ve středu 7. června ráno vyrazila 9.D vlakem na třídenní školní výlet do Prahy a okolí. Ubytování bylo zajištěno v obci Srbsko v krásném okolí řeky Berounky.
První den byla na programu prohlídka hradu Karlštejn a pěší, asi 5 km dlouhá procházka zpět do penzionu.
Druhý den jsme po snídani odjeli do Prahy, kde nás čekala prohlídka s paní průvodkyní, která nám ukázala zajímavá místa v historickém centru naší metropole. Po obědě si všichni užili dvouhodinový rozchod a poté jsme lanovkou vyjeli na Petřín, kde jsme vyšlapali na vrchol rozhledny a pobavili se pohledem na svá znetvořená těla v zrcadlovém sále a bludišti. Po dobré večeři na Strahově jsme se vydali pěší procházkou na Pražský hrad, obdivovali jsme katedrálu svatého Víta i Zlatou uličku, děvčata se vyfotila s vojáky strážícími vstupní bránu, a poté jsme už sešli Nerudovou ulicí na Karlův most, a přes Václavské náměstí jsme spěchali na hlavní nádraží, abychom odjeli zpět do Srbska odpočinout si po náročném dni, kdy jsme nachodili téměř 25 km.
V pátek nás po snídani a úklidu čekala opět cesta do Prahy, zde návštěva Muzea fantastických iluzí, oběd a poté jsme se už spokojení a plní nových zážitků a poznatků vydali opět vlakem Leo Express domů.
Mgr. Ivana Kozárová