Předvánoční koncert na Masarykově náměstí

2. stupeň
pátek 15.12.2023 |Rudolf Balon |Všechny aktuality

Hudebníci z Tyršky předvedli své umění a rozezpívali publikum

Rok se s rokem sešel a první prosincový den začaly v Novém Jičíně adventní trhy. Vyzdobené Masarykovo náměstí provoněla vůně jehličí, nejrůznějších pokrmů, medoviny a punčů. Součástí předvánočního jarmarku je kulturní program, do něhož se tradičně zapojila také naše škola.
Hudebníci z Tyršky předvedli své umění ve více jak hodinovém koncertu ve čtvrtek 14. prosince 2023. Nejdříve se přihlížejícím divákům představily dívky z kroužku flétniček, které se svou vedoucí paní učitelkou Veronikou Barošovou zahrály známé i méně známé koledy a vánoční skladby.
Pak už pódium patřilo pěveckému sboru. Ten pod vedením paní učitelky Evy Červenkové zazpíval celkem jedenáct vánočních písniček, samozřejmě chybět nemohly ani tradiční koledy. Bylo velmi milé sledovat, jak spolu s šikovnými děvčaty a chlapci zpívá (a tančí) také početné publikum.
S klidným srdcem se dá říct, že letos se předvánoční koncert muzikantů ze ZŠ Tyršova opět vydařil, o čemž svědčí velký potlesk diváků jak v průběhu vystoupení, tak na jeho konci. Pochvalu za skvělou reprezentaci naší školy si tak určitě zaslouží všichni účinkující – děti i dospělí.

Mgr. Rudolf Balon