Řemeslo má zlaté dno

2.stupeň
pátek 13.10.2023 |Rudolf Balon |Všechny aktuality

Přehlídka technických profesí 2023

Čas uhání kupředu a děvčata a chlapci z devátých tříd se v tomto období stále častěji zamýšlejí nad tím, na jaké studijní nebo učební obory, které jim nabízejí střední školy, podají v průběhu školního roku své přihlášky.
Jednou z akcí, která by aspoň části z nich mohla rozhodování usnadnit, je tradiční přehlídka technických profesí „Řemeslo má zlaté dno“, na jejímž pořádání se podílí Kontaktní pracoviště Úřadu práce v Novém Jičíně a Kopřivnici, Střední škola a Vyšší odborná škola Kopřivnice, Střední škola technická a zemědělská Nový Jičín, město Kopřivnice a řada zaměstnavatelů z našeho regionu.
A právě ve čtvrtek 12. října 2023 se do města světoznámých tatrovek, legendární Slovenské strely, slavného atleta Emila Zátopka a extraligové mužské házené vypravila spolu se svými třídními učiteli chlapecká část deváťáků naší školy. Kluci se nejdříve při komentované prohlídce seznámili s obory obou výše zmiňovaných středních škol, pak dostali možnost prokázat zručnost a logické myšlení na jednotlivých stanovištích škol a stánků některých podniků Novojičínska.
Doufám, že i tato akce pomůže mnoha zúčastněným v hledání té nejoptimálnější studijní a profesní orientace.

Mgr. Rudolf Balon