Vesmírná mise ve Fokusu

Montessori
čtvrtek 06.02.2020 |Radka Kusáková |Všechny aktuality

Vesmírná mise ve Fokusu - zvětšit obrázek
Týmová spolupráce

Čtvrťáci a páťáci z Montessori tříd se zúčastnili adaptačního kurzu...

Čtvrťáci a páťáci z Montessori tříd se 3. – 4. února 2020 zúčastnili adaptačního kurzu v SVČ Fokus. Téma kurzu bylo vesmír, proto jsme se po příchodu do Fokusu ocitli přímo v centrále NASA, kde nás – budoucí kosmonauty, čekaly úvodní fyzické testy.
Abychom se naučili komunikovat ve vesmíru, ukryli nám velitelé NASA v budově Fokusu tajné kódy, které jsme se museli v týmech naučit a pak pohybem předvést velitelům. Vyráběli jsme rakety pro pilota pana Vajíčka. Důležité bylo nejen přežití pana Vajíčka po přistání, ale také vzhled rakety.

Po obědě jsme se přesunuli do školy, kde jsme pro naše rakety stavěli vesmírné základny. Museli jsme nejdříve získat meteority a vesmírný šrot, abychom jej mohli ve vesmírném obchodě vyměnit za stavební materiál.  Večer jsme si opět procvičili týmovou spolupráci, když jsme s baterkami v parku hledali různé kombinace barev a symbolů na lístečcích.

Po večeři jsme se zúčastnili zajímavé prezentace o vesmíru. Přespali jsme ve Fokusu, abychom mohli hned ráno pokračovat v kosmickém výcviku. Hlavní sál Fokusu se proměnil ve výcvikové středisko pro nácvik obrany při napadení mimozemšťany s Nerf pistolemi. Ostatní kosmonauti trénovali týmovou spolupráci při pohybových hrách, nebo vyráběli v keramické dílně naši novou planetu.
Všechny činnosti jsme vykonávali v různých týmech, takže jsme si užili nejen spoustu zábavy, ale při týmové spolupráci lépe poznali své spolužáky.

Vesmírná zpravodajka Lara Mixová, žákyně MD