Tyrška vítá jaro

Škola
středa 13.04.2022 |Rudolf Balon |Všechny aktuality

ZŠ Tyršova na Masarykově náměstí v rámci Novojičínského velikonočního jarmarku

Do kulturního programu, který probíhá na Masarykově náměstí v rámci Novojičínského velikonočního jarmarku, se v úterý 12. dubna 2022 zapojila také naše škola s pořadem „Tyrška vítá jaro“. A nutno říct, že kulturní vyslanci ZŠ Tyršova svůj výchovně vzdělávací ústav reprezentovali víc než důstojně.
Nejdříve se na pódiu představila šestice dívek z 1. stupně navštěvujících kroužek flétniček, který vede paní učitelka Veronika Barošová. Holky s přehledem zvládly několik skladbiček z kategorie „pro začátečníky“ (kroužek funguje teprve několik týdnů) a za výkon se při své veřejné umělecké premiéře dočkaly velkého potlesku.
Pak už na pódium nastoupil pěvecký sbor tvořený děvčaty a chlapci z 1. a 2. stupně, jemuž velí paní učitelka Eva Červenková. Ta pro velikonoční vystoupení vybrala pohodové a zároveň velmi melodické písničky, za jejichž povedené provedení byl sbor odměňován dlouhotrvajícím potleskem početného publika.
Co říci závěrem? Všem účinkujícím (jak dětem, tak doprovázejícím „dospělákům“) patří za pečlivou přípravu a vydařené vystoupení velký dík.

Mgr. Rudolf Balon