Netradiční Den dětí

Škola
pondělí 05.06.2023 |Petra Musilová |Všechny aktuality

1. června slaví již tradičně všechny děti svůj svátek

1. června slaví již tradičně všechny děti svůj svátek. Aby si kluci a holky z 1.A tento den opravdu užili, připravili si pro ně kamarádi z 9.A krásný program.
Ráno jsme se sešli ve Smetanových sadech, kde začínala naše trasa. Týmy postupně procházely parkem a cestou plnily nejrůznější úkoly. Největší úspěch měla disciplína s přenášením vody. V cíli na prvňáčky čekalo vyhodnocení soutěží a odměna ve formě dobrot. Nechybělo ani dětské šampaňské. Děti si pak chvíli odpočinuly u společenských her, ale to jen proto, aby nabraly síly na další aktivity. Kluky čekal fotbalový zápas. Velcí si vzali na starost malé a vznikla nám dvě smíšená družstva. Netradiční utkání mělo u všech fotbalistů veliký úspěch. Holky se věnovaly pletení věnečků z kopretin a nakonec si zahrály živé „Člověče, nezlob se".
Můžeme říci, že se celé dopoledne opravdu vydařilo. Velcí se na chvíli vrátili do dob, kdy sami byli malí, prvňáci naopak s obdivem vzhlíželi k velkým kamarádům.
Deváťákům přejeme, ať si poslední dny na Tyršce užijí a ať se jim na nových školách daří. A přání pro naše nejmenší školáky? Aby z nich vyrostli stejně šikovní kluci a holky, kteří jednou připraví podobné zábavné dopoledne pro své malé kamarády.

Mgr. Petra Musilová, Mgr. Ivana Micková