ZŠ Tyršova na Slavnostech města

Škola
pondělí 12.09.2022 |Rudolf Balon |Všechny aktuality

Po třech letech

Po třech letech patřilo historické centrum Nového Jičína druhý zářijový víkend Slavnostem města, kterých se tradičně zúčastnili také žáci a učitelé naší školy.

Ve stánku na Masarykově náměstí si návštěvníci mohli prohlédnout žákovské projekty, zaměřené na mořeplavce a jejich náročný život na dalekých cestách, případně si koupit přáníčka s motivy Nového Jičína, kalendáře s fotografií školy či malované oblázky a tím přispět na dobrou věc. Výtěžek z prodeje totiž bude použit na podporu seniorů se ztrátou paměti.

Na nádvoří Žerotínského zámku se odpoledne ve zhruba hodinovém programu představili jak slečny z kroužku flétniček, tak děvčata a chlapci z pěveckého sboru. Navzdory malým komplikacím (dešťová přeháňka, problémy s ozvučením) všichni účinkující předvedli výborný výkon, za což byli na konci odměněni dlouhotrvajícím potleskem publika.

Své zastoupení měla Tyršovka také v odpoledním průvodu, v němž holky a kluky úspěšně dovedl do přístavu námořník Marek.

Slavnosti města 2022 jsou minulostí. Za to, že v nich důstojnou stopu v sobotu 10. září 2022 zanechala také naše škola, si zaslouží velký dík jak šikovné děti, tak jejich vyučující. Prostě všichni, kteří se podíleli na přípravě a realizaci.

Mgr. Rudolf Balon