Erasmus setkání žáků a učitelů - Nový Jičín

Projekty
pátek 22.10.2021 |Hana Zapletalová |Všechny aktuality

V minulém týdnu se na naší škole konal týdenní workshop

V minulém týdnu se na naší škole konal týdenní workshop v rámci projektu partnerství Erasmus+.  Kluci a holky ze šestých ročníků společně s osmi žáky ze Slovenska a osmi žáky z Chorvatska pracovali během celého týdne v mezinárodních týmech a měli za úkol natočit krátkého videoprůvodce našeho krásného historického města. Žáci nejprve absolvovali komentovanou prohlídku Novým Jičínem a poté si museli dohledat další nezbytné informace, aby mohli natočit své videoprůvodce. Při práci s tablety a další technikou jim pomáhali žáci z osmých a devátých ročníků. Pak již přišlo samotné natáčení, stříhání natočeného materiálu, psaní komentářů a závěrečná prezentace. Celý průvodce musel být natočen v angličtině, aby si žáci kromě společné slovanské řeči procvičili také další cizí jazyk. Výsledné materiály byly úžasné a všichni včetně učitelů a pana místostarosty Ondřeje Syrovátky, který dětem rozdával závěrečné certifikáty, děti moc chválili. 

Výsledek jejich práce můžete shlédnout zde.

Dny byly pestré a nabité zajímavým programem, všichni se rychle skamarádili a navázali nová, pevná přátelství napříč Evropou. Kromě práce na videoprůvodci stihli žáci během týdne návštěvu informačního centra, kde si vyrobili kloboučky na památku a zahráli si Laudoncaching. Dále se děti ze Slovenska a Chorvatska podívali domů ke svým novým kamarádům. Společně pak navštívili minizoo a také si vyzkoušeli pečení uší v nedalekém Štramberku.

Natočené videoprůvodce teď dále deváťáci zpracují, sestříhají dohromady a brzy dají k dispozici do výuky a také k propagaci města Nového Jičína. 

V příštím školním roce nás pak v rámci projektu partnerství Erasmus+ čekají výjezdy do slovenské Kremnice a chorvatské Končanice.

Už teď se těšíme!