Nejhezčí klobouk pochází z Tyršovky

Úspěchy žáků
neděle 08.09.2019 |Rudolf Balon |Všechny aktuality

Nejhezčí klobouk pochází z Tyršovky - zvětšit obrázek
Všem patří velké poděkování za úspěšnou reprezentaci naší školy.

Naše škola byla i letos na Slavnostech města hodně vidět a slyšet

Stejně jako v uplynulých pětadvaceti letech, tak také v tomto roce se na začátku září Nový Jičín oděl do slavnostního hávu. A stejně jako v předešlých ročnících, tak také v roce 2019 se do průběhu městských oslav zapojila na „několika frontách“ (stánek, průvody, vystoupení, soutěž) naše škola. A je třeba konstatovat, že velmi, velmi úspěšně.

V sobotu 7. září si na Masarykově náměstí návštěvníci stánku s označením „ZŠ Tyršova“ mohli prohlédnout
a také zakoupit vkusná přáníčka, obrázky s různými motivy, ozdobné svícny či zajímavé jehelníčky ve tvaru kloboučků. Třebaže se nepodařilo prodat úplně vše, zájemců bylo přesto dost. Výtěžek (asi 2000 Kč) bude věnován na podporu seniorů s poruchou paměti a orientace.

Tradiční zastoupení měla naše škola také v obou průvodech. Těch letošních se spolu se svými vyučujícími
v dobových kostýmech zúčastnili jak dívenky a chlapci z 1. stupně (Montessori výuka i „klasické“ třídy), tak starší děvčata.

Velmi zdařilé bylo rovněž vystoupení dětského pěveckého sboru, vedeného paní učitelkou Evou Červenkovou 
(v některých písničkách doprovázeného také děvčaty z kroužku flétniček paní učitelky Veroniky Barošové). Koncert nazvaný „Pěkný den“ se opravdu vydařil a potlesk velkého počtu přihlížejících si všichni účinkující zasloužili.

Letošní Slavnosti města se nesly ve znamení hned několika výročí: 220 let od založení továrny na klobouky (Tonak), 140 let výroby světel pro automobilový průmysl (Varroc) a 120 let od otevření hotelu Praha.

A právě nejstarší výročí se stalo námětem soutěže pro všechny novojičínské mateřské a základní školy. Úkolem bylo vyrobit co nejoriginálnější klobouk. Nutno říct, že konkurence byla veliká a dobrých nápadů opravdu hodně. O to víc je potěšitelné, že odborná komise vybrala jako hlavního vítěze klobouk, který s týmem dětí vyrobila v ZŠ Tyršova paní učitelka Ivana Kaňáková (mimochodem bez ní si lze spojení „Tyršovka – Slavnosti“ jen stěží představit). Co více dodat? Prostě super práce!!!
XXVI. Slavnosti města Nový Jičín jsou v tuto chvíli minulostí. Do jejich průběhu se v „barvách“ Tyršovky zapojily desítky děvčat a chlapců. Všem určitě patří velké poděkování za úspěšnou reprezentaci naší školy, stejně jako „dospělákům“ z řad vyučujících a asistentů, kteří s dětmi pracovali.