Okrskové kolo recitační soutěže

Škola
pondělí 28.02.2022 |Správce webu |Všechny aktuality

Ve středu 23. 2. 2022 se konalo okrskové kolo recitační soutěže

Za 1.stupeň:

Ve středu 23. 2. 2022 se v Městské knihovně konalo okrskové kolo recitační soutěže, do kterého byli přihlášeni nejlepší recitátoři školního kola. Z prvního stupně postoupily dvě žákyně – Viktorie Kocábová z 2.A a Adéla Petrůjová z 5.B. Oběma děvčatům děkujeme za reprezentaci naší školy. Velká gratulace patří Viktorii Kocábové, která se umístila v 1. kategorii recitační soutěže na 2. místě a postupuje tak do okresního kola.

Mgr. Iveta Krbečková


Za 2.stupeň:

Ve středu 23. února se v prostorách městské knihovny v Novém Jičíně uskutečnilo okrskové kolo soutěže v uměleckém přednesu. A žáci Tyršovky v soutěži zanechali významnou stopu. Ve třetí kategorii zvítězila Zoe Courtemanche (žákyně 6.B) s básní Jiřího Suchého Znal jsem jednu pampelišku. Ve čtvrté kategorii nejstarších žáků pak na třetím místě skončila Amálie Mynářová (žákyně 8.A), která ve velké konkurenci porotu zaujala básní Václava Hraběte Noční obraz.
Oběma holkám, ale samozřejmě i všem ostatním účastníkům z naší školy upřímně blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy. Zoe pak držíme palce do okresního kola soutěže, které se uskuteční ve druhé polovině března.

Mgr. Jan David, vyučující ČJ