S Erasmem do Kremnice

Projekty
pátek 22.10.2021 |Hana Zapletalová |Všechny aktuality

Ve dnech 11. 11. 2019 až 17. 11. 2019 naše škola navštívila v rámci projektu Erasmus partnerské město Kremnica

Ve dnech 11. 11. 2019 až 17. 11. 2019 naše škola navštívila v rámci projektu Erasmus partnerské město Kremnica.  Výjezdu se zúčastnilo osm žáků a tři vyučující.

Během pobytu jsme navštívili spoustu zajímavých míst. Byli jsme v Muzeu mincí a medailí, v mincovně jsme viděli, jak se razí mince, v galerii vytvářeli leporela o městě Kremnica. Také jsme sfárali do dolu, ve kterém se těžilo zlato a stříbro a dozvěděli jsme se, že spousta zlata a stříbra zůstala ještě nevytěžena.

 S našimi chorvatskými a slovenskými kamarády jsme pracovali na projektech v místní škole. Všichni účastníci dramaticky ztvárnili pověsti o vzniku svých měst. Tady můžete shlédnout naši pověst o založení města Nového Jičína.

 Na základě těchto pověstí vypracovali čtyřjazyčné kvarteto a výtvarné projekty, které na závěr prezentovali před ostatními spolužáky. Předposlední den naši žáci strávili v rodinách slovenských kamarádů.  Moc jsme si to užili, upevnili jsme kamarádství se všemi účastníky a už teď se moc těšíme na setkání v červnu v chorvatské Končanici.